Monday, January 30, 2012

Topup untuk seumur hidup!!





Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}


Orang kata pakai line lagi save dari prepaid..tp korg mesti terperanjat dgn apa yang bakal aku citerkan ni..

top-pup RM 10 tp blh tahan smpi 1 bulan tak kira la kalau korg bergayut brape lama skalipun,hantar brape juta sms skalipun..



Mungkin rezeki aku aritu,pergi la jmpa makcik bau2 bacang ngn aku, dia ajar camne nk crossing account,

kerana dia keje dekat bahagian System Development Telecom.

kekadang aku tolong gak member terdekat topup, tapi amik untung sket aar..



Ok, secara simplenya aku terangkan kat korg, tp INGAT JGN BUAT LBIH DR 3 KALI untuk 1 nombor, coz system akan auto detect & batalkan no korg..



Timing nya, korang boleh topup pertengahan ujung bulan between 25 hb keatas dlm kul 3am keatas. coz dlm tempoh ni, system akan di selenggara, so ada loopholes. kene try&error..



1) beli topup RM 10... gesek & ready.

2) korg type < ** REC 10 > , then send to 09901

3) tgu reply, kat skrin akn kuar satu serial number 6 digit, korg salin tau.
4) pastu korg type < ** REC 10> <123456> msuk kan 6 digit td, send 09902
5) pastu diorang akn reply "insert ur topup num", so korg type 14 digit topup number yg korg beli contohnya;
<01234567891023> send to 09903
6) tak lama pastu diorg akn reply;
"ingat ni company opah kau yang punya? masuk toilet pun kene bayar 20sen, ni kau nk topup 10 hengget nk pakai seumur idup plak!! bnyk cantik muka kau"



hah.. tu aar, aku pun tak sngka diorg akn reply mcm tu.. kecik ati aku..



kdg2 diorg reply lebih 'kesat' dari di atas dlm pelbagai bahasa, blh menitik air mata beb..





p/s: 1. L, sorry..dah terpikat dengan lawak ini.hehe
2. Follower bertuah ke 1234..yaya 





Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

21 comments:

  1. hahaha..lawak...baru nak terjebak...

    ReplyDelete
  2. hahahahhahahha :-)
    mangkuk betui :-)

    ReplyDelete
  3. hakhakhakhak..
    bongek la...adoiii..trtipu

    ReplyDelete
  4. salam;
    waaa!!!!...siot. aku tertipu juga akhirnya.

    ReplyDelete
  5. kahkahkah pelawok2...nape xde button like? baru nak like ;)

    ReplyDelete
  6. baru je nak buat.....hihi..tertipu:)

    ReplyDelete
  7. Yusuflaili- haha..cepat je kalau benda free ye..hehe

    ReplyDelete
  8. Paris Lipton..tak letak..hehe..nantilah nak letak

    ReplyDelete
  9. hahaha..tertipu..kalau betul2 kan best...hihi

    ReplyDelete
  10. naseb baek tak menjadi ikutan .. haha ..terjebak gua

    ReplyDelete
  11. Mak Usu- sape yang nak sponsor gitu memang kaya la..pastu celcom,maxis tu tutup kedaihehe

    ReplyDelete
  12. spudin- hehe..try jadi camne ek?haha

    ReplyDelete
  13. baca yang kat ats tu dah brkobar-kobar dah nak gi b li topup...skli tgk bwh,,,hukhuk...kecewa eden...

    ReplyDelete
  14. keon alhan- kalau pegi beli dulu tadi? haha...

    ReplyDelete
  15. i follow you... follow me back okey...
    nice entry n blog yg superb!
    rajin2 kan lah tgk tuk singgah blog sabry oppa n ahmad sabree... n ringan2 kan untuk komen entry okey gurlz.. good luck dalam berblogging... sabry oppa always support !
    shaberry92.blogspot.com (blog kpop)
    sabryoppa.blogspot.com (blog remaja)
    kalau boleh follow 22 blog okey..
    thanks! nice to meet you..

    ReplyDelete
  16. adoi ah.. da beli da topup rm10...
    upenye tipu.
    so nak buat ape ni topup rm10?
    buang jelah erkk

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
no harsh words please...
Admin tidak akan bertanggungjawab dengan komen yang ditinggalkan.

 
Allright reserved by ARRA AHMAD copyright@2012 Designed by DIARISIFROGGIE