Sunday, January 22, 2012

Gambar membesar bila cursur menyentuh



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

gambar korang akan kelihatan timbul bila cursur menyentuhnya..
nak buat?


Dashboard>design/layout>Edit HTML

korang Tick expand widget

Lepas tu korang tekan Ctrl F dan cari kod ni

/* Header

Dah jumpa dah?? Okey.sekarang korang copy code kat bawah ni..dan paste kat atas kod korang cari tadi


--------------
/*------ IMAGE ANIMATION------*/
img {filter:alpha(opacity=100);
-webkit-transition-duration:.5s;} img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .6; -webkit-box-shadow: 0px 0px 20px #000000; -moz-box-shadow: 0px 0px 20px #000000; -webkit-border-top-right-radius:30; -webkit-border-top-left-radius:30; -webkit-border-bottom-right-radius:30; -webkit-border-bottom-left-radius:30;}img:hover {filter: alpha(opacity=60); opacity: .60; border: 1px solid#000000; border-radius: 50px; -moz-border-radius: 50px;}
-moz-opacity:1.0;
opacity:1.0;
}
img:hover {
filter:alpha(opacity=80);
-moz-opacity:0.80;
opacity:.80;
}
u {
text-decoration:underline;
border-bottom: 2px dotted #ff0080;
padding: 0px;
}

-------------------

000000
kod ni kod warna Html..korang boleh ubah warna yang korang suka key..

Preview..kemudian..kalau  tak ada error..korang save je.



Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

2 comments:

  1. weee.... wahhh ada tutorial gak.. besh besh..

    ReplyDelete
  2. Thanks for sharing the info, dear!(^_^)

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
no harsh words please...
Admin tidak akan bertanggungjawab dengan komen yang ditinggalkan.

 
Allright reserved by ARRA AHMAD copyright@2012 Designed by DIARISIFROGGIE