Monday, January 16, 2012

Letak shoutbox di blog



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

Ada sesetengah blog yang masih tak letak shoutbox ni dekat blog..
jadi,bila orang nak blogwalking..tak boleh nak tinggalkan link..

bagi yang masih tak tahu cara-cara nak letak shoutbox ni dekat blog..
meh baca sini..

pertama sekali korang kena daftar dulu 
terserah pada korang la nak daftar kat nama
contohnya fibox atau pun boleh juga cbox

korang sign up je..kemudian korang boleh edit nak kaler apa..besar mana..
dan bila dah siap edit.. korang boleh copy kod shoutbox tersebut..
paste dulu kat mana-mana..

kemudian pergi ke Dashboard > Design > add a gadget > HTML/javascript

pastekan kod shoutbox korang dan save!!



Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

25 comments:

  1. dulu syieda da cbox, tp anon ditempat keje mcm nk attack syieda lg skali. so bt mse ni syieda xletak la dulu..hihihi =.=

    ReplyDelete
  2. thanks for the turorial..
    baru je buat blog berapa hari yg lalu.
    :)

    ReplyDelete
  3. nice tutorial.thanks...


    me new to bloggings
    http://siriusjugamukakau.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. Thank for the tutorial...im newbies in blogging..
    Please check out my blog...
    http://mycraftysteps.blogspot.com...

    ReplyDelete
  5. Boleh x tunjuk tutorial untuk wordpress

    ReplyDelete
  6. boleh x tunjuk tutorial untuk letak cbox utk wordpress

    ReplyDelete
  7. bagus & simple info! good
    http://ceciborkecik.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. tq dh jadi

    http://ladygurlzfashion.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. mcm mana nak buat blog mcm kau orang semua ni..tolong lah ajar...nak buat live traffic feed,,pls ajar..

    ReplyDelete
  10. saya di bumiagroresources.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. tolong lah ajar ..dah 1 minggu blaja buat blog..tapi tak reti2 gak..

    : (((

    ReplyDelete
  12. hai,,tenkiu bagi tunjuk ajar...yeayy boleh cuba tukar cbox baru.. :)

    ReplyDelete
  13. terima kasih kongsi ilmu.. sekarang boleh lah meng 'hot' kan lagi blog saya. Teringin makan ikan Pekasam asli Perak Dari Tasik Raban Lenggong... jemput la ke blog saye
    http://pekasamworld.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. mcm mane nak buat cursor mcm cik ? yg keluar dari cursor tuh ?

    ReplyDelete
  15. waaa..thanx tuto ni,bguna untuk newbie mcm saya.....i follow...http://aisyahambris.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. good job dear..
    www.rinaprettyhealthy.com

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
no harsh words please...
Admin tidak akan bertanggungjawab dengan komen yang ditinggalkan.

 
Allright reserved by ARRA AHMAD copyright@2012 Designed by DIARISIFROGGIE