Monday, February 27, 2012

Adam Fikri



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

(sebelum korang baca ni..nak bagi AMARAN.jangan terpengaruh dengan entri permulaan..SILA BACA SAMPAI TAMAT)

Aku geram betul la dengan seorang blogger ni..bila buka blog dia pun aku rasa sakit geram juga..walaupun blog dia kaler-kaler kelabu yang menenangkan mata gitu.aku tetap geram juga..

Selidik punya selidik rupa-rupanya blogger ni start buat blog julai 2009 lagi, lepas tu mula aktif masa tahun lepas since julai 2011.Blogger ni juga start beli domain dia pada julai 2011.

Aku juga dapat tahu yang blogger tu mula buat blog tu sebab suka2 je. selalu cerita apa yang dibuat dan kongsi gambar.Lepas tu, sejak tahun lepas blogger ni start aktif blogging dan cuba untuk bermain SEO.. setakat ini blogger tersebut jadikan blog miliknya lebih kepada hiburan dan sukan. Dua-dua aku tak minat!

Bila aku tanya blogger tersebut..apa yang menyebabkan beliau tertarik dengan dunia blog..katanya tak ada sebab pun, memang sebab keinginan.katanya minat bab koding sebab blogger ni study ada kaitan ngan Koding & website..untung lah kan??

Kali ni aku selidik lagi..rupa-rupanya blogger ni menjadikan abgteror, Ammboi, wancikgumuzik sebagai idola..terfikir pula..apesal tak angkat aku je jadi idola kan? haha..dengan muka tersorong-sorong aku mengensot ke bucu meja..haha..tiba-tiba rasa nak angkat bakul sendiri..

Tak padan dengan itu.blogger ini cuba pula menaruh harapan agar blog yang dipunyai itu menjadi sebuah blog hiburan dan sukan yang dikunjungi ramai selain kongsi info-info dan ilmu baru bersama pengunjung blognya..ada hati pula kan? blog aku pun blog hiburan apa? 


dan yang paling mengejutkan blogger ni beritahu aku yang dia akan berblogging hingga penggunaan internet diharamkan dalam dunia ni..aduh..kalau macam ni..glamer la dia..blogger yang paling lama dekat muka bumi..haha

nak tahu siapa blogger ni? hehe
Sebelum tu nak beritahu..Setiap baris catatan di atas cumalah gurauan semata-mata..hehe
ini adalah satu segmen yang mana aku perlu buat entri tentang partner aku iaitu...



tak semua dapat diceritakan dengan kata-kata..bak kata Adam Fikri...datanglah ke blog beliau dan lihat sendiri..godek-godek apa yang ada..pada aku..walaupun aku ni tak minat cerita tentang artis atau dunia hiburan..banyak lagi info-info menarik di blog Adam..

dunia blog ni sebenarnya best.. ramai yang tergila2kan follower..sebenarnya pada pandangan adam. sebenarnya follower kita tak payah kejar. kita cuma perlu kejar reader. kalau follower ramai tak semestinya diorang semua baca blog kita kan? so, selami dunia blogging ni.. dan anda akan jumpa banyak benda best..
pesanan kepada blogger kat luar sana, berblog la dengan berhemah, elakkan dari copy entry orang bulat2. kalau nak copy , olah balik artikel tu. kalau malas sangat pun at least letak  kredit. Jangan copy url gambar dari blog orang lain terutama blog yang guna hosting sendiri. nanti bandwitdh makan banyak woo... so, cubalah untuk maju dalam dunia blogger ni. kita kena ingat setiap yang berjaya tu diorang mula dari bawah...bukan terus berada diatas. 

jom baca entri beliau kejap..(entri rambang mata...hehe)

p/s: Adam Fikri tak ada makwe lagi..hehe




Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

25 comments:

  1. best gud job!!seyes nice entry Arra :) ini macam la.Tabik sepering :)

    ReplyDelete
  2. terbaik...adam comel...yeah...haha..btw thanks.... wait for my entry plak keyh...

    ReplyDelete
  3. wahh terbaek.... syok le adam sahaja.. :P

    ReplyDelete
  4. arra sangat pantas! hehe.... goodjob ;)

    ReplyDelete
  5. derah ngat wat ...A+ ...markah cepat anto ngn markah kecian ..hahha

    ReplyDelete
  6. fuh...best la..=)
    ish..xthu nk tulis entry mcm ne..dpt jgk skit2..petunjuk..hehe

    ReplyDelete
  7. wah dah siap dah review GBS dia..aku partner pun x tau lagi maklum la baru balik dari "gold coast"

    ReplyDelete
  8. ohhh...nie ke adam..bru kenal...comel sgt ke die? hehehe...

    #adam sahaja jgn marah taw...nt i bnjew eskim mcD#

    ReplyDelete
  9. haha..ngatkan duk marah betul kan.. ^_^

    ReplyDelete
  10. haha..nice entry..
    nak cekedout adam fikri plak r..haha..

    ReplyDelete
  11. salam;
    Betullah tu..bermula dari bawah!!.

    ReplyDelete
  12. ahaha..ingatkan nak bahan blogger tu tadi..

    ReplyDelete
  13. la... ingatkan apa tadi. wat suspen je...

    ReplyDelete
  14. terbaik.
    wat suspen je
    singgah sini.
    semoga hari ini hari yg Indah :)

    ReplyDelete
  15. wahh.. ini memperomosikan ni.. hehe..

    ReplyDelete
  16. haha, bikin panassss... ingat nak gaduh tadi rupanya sekadar gurauan..

    ReplyDelete
  17. pesanan yg last tu mesti membuatkan ramai aweks menerjah..haha

    ReplyDelete
  18. memang tak puas hati sungguh.. hahaha. lawak je adam sahaja tu bajet comey je.. :P

    ReplyDelete
  19. nice post nice doodles.. :D..


    follow saya di asyrulamy.blogspot.com ya..


    selamat kenalan.. :D

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
no harsh words please...
Admin tidak akan bertanggungjawab dengan komen yang ditinggalkan.

 
Allright reserved by ARRA AHMAD copyright@2012 Designed by DIARISIFROGGIE