Friday, March 2, 2012

Perjalanan penuh liku



Assalamualaikum wbt.. 

hai korang..dah beberapa hari tak update blog ni.bukan sibuk sangat pun.saja malas.haha
sebenarnya aku baru saja kembali semula ke Selangor dari kampung di Terengganu..aik??? hairan eh..hari tu kata nak balik kampung kan? hehe..
saja datang balik sebab kat kampung bosan..ikut Mr PPP balik sini jelah sementara tunggu surat posting.

hari ni nak cerita kisah perjalanan yang penuh berliku semalam...
hampir-hampir kami accident...
salah siapa..tak tahu ayah siapa la yang menunggang motosikal melawan arus..dah la jalan sehala..
kalau tak silap dekat Maran,Pahang..

aku dah nampak dah..macam pelik je lampu apa menghadap ke arah kami..
sampai dekat baru nampak motosikal rupanya!
nasib baik sempat elak..tapi pak cik yang bawa motosikal tu dah masuk dalam longkang..
kesian pula tapi masalahnya salah dia la bawa motosikal lawan arus macam tu..
jalan sehala mestilah orang bawa agak laju kan..

apapun.kami turun juga minta maaf..offer nak hantar pergi hospital atau klinik.tapi pak cik tu tak nak pergi..
Mr PPP sempat la bagi nasihat sepatah dua kata.hehe

selesai je..kami teruskan je perjalanan..sempat jumpa beberapa lagi kemalangan sebelum sampai dengan selamat.

teringat juga peristiwa kami pernah kemalangan pada 6 tahun lepas..kalau aku masih tak lupa dan tak silap..hari tu hari raya cina..
salah motosikal juga..keluar simpang tak tengok kiri kanan..

kemalangan ada dimana-mana..bawa laju atau perlahan..kena juga kalau dah nak kena..
bawa kereta atau kenderaan di jalanraya bukan seperti main game
yang boleh hidup balik lepas dah kemalangan..
jadi..elakkan kelalaian..

p/s: ingat orang tersayang..bertambah takut nak bawa kereta.lesen simpan dalam purse dan duk diam-diam..hehe






Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

9 comments:

  1. peh... padahal bukan salah kita tu kan.. hm..

    ReplyDelete
  2. erkkk....fobia btol ngn accident ni..smpai skrg tkt nak bawa motosikal...huhu :(

    ReplyDelete
  3. berhati-hati di jalan raya :D

    ReplyDelete
  4. Di atas jalan segalanya bergantung kpd ketentuan Illahi. Kita bawa berhati-hati tak semestinya tak berlaku kemalangan. Jika orang lain bawa macam hantu, bila bertembung accident la jugak. Semoga Allah melindungi kita....

    ReplyDelete
  5. Aida pun takut sikit dengan motor nie.. depa nie kadang2 menyelit2 tak nampak..tetiba dah sampai.

    ReplyDelete
  6. ish...ish...tu la...kalo kita tak langgar org, org langgar kita, kan?...alahai...kene baca doa naik kenderaan, mintak dijauhkan apa yang tak baik.Allah tu kan maha pelindung!

    ReplyDelete
  7. baeklah kaka! hati2 dijalan raya!

    ReplyDelete
  8. org kg .. huuu. biasa la tuh.. huuu. kene hati2 la pasni..

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
no harsh words please...
Admin tidak akan bertanggungjawab dengan komen yang ditinggalkan.

 
Allright reserved by ARRA AHMAD copyright@2012 Designed by DIARISIFROGGIE