Monday, March 26, 2012

Tanda wanita cemburu



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

wanita dan perasaan cemburu memang tak dapat dipisahkan..walau sedetik..perasaan tu akan hadir juga.
terutama apabila melibatkan insan-insan yang dia sayangi..

tapi,lelaki kadang-kadang tidak memahami bahasa yang ingin disampaikan oleh wanita..
dan kadang-kadang,ada juga yang sengaja buat tak tahu..

wanita pula seringkali bermain dengan bahasa isyarat dan juga perbuatan..jarang sekali yang mengucapkan
"awak,saya cemburu"

mereka selalunya akan membiarkan pasangan mereka tertanya-tanya dengan sikap mereka.dan berharap agar diri mereka difahami tanpa perlu menjelaskan sepatah pun.

jika bercakap di telefon,mereka lebih suka mendiamkan diri dan hanya menjawab "erm" .
itu tanda cemburu atau tidak berpuas hati...jika berhadapan..mereka lebih suka mendiamkan diri dan memalingkan muka ke arah lain..

seringkali memeriksa telefon bimbit pasangan mereka juga salah satu tandanya..tak salah!! cuma biarlah berpada-pada..
janganlah hingga pasangan merasa tertekan..
asal mesej masuk je nak check kan??

mereka juga suka menjejak pasangan mereka...ingin mengetahui kemana mereka pergi,dengan siapa..
dan kurang menggalakkan pasangan keluar bersama rakan..

sebenarnya cemburu ada juga kebaikannya jika mampu dikawal dan berpada-pada..
jangan terlalu mengawal kerana kelak akan memakan diri..

p/s: cemburu suami main kereta control..ahaks




Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

11 comments:

  1. saya cemburu tak leh kontrol, abes semua batu giling, batu kikir, batu nesan,pinggan mangkuk arkopal saya baling! hmmff hmmff

    Ahaks! belajar lah untuk x cemburu! err entah, takde boipren pong -,-

    ReplyDelete
  2. kalau cepat sgt jelez L pun pening.. haha. kdg2 tu berurusan dgn perempuan pun dh jelez.. berurusan keje je pun adoi..

    ReplyDelete
  3. Kalau belum kawin lagi dah sampai tahap check sapa telfon, dgn sapa keluar dot dot dot, hmmm...bila kawin alamat banyak benda yg terbang dan pecahlah...Cemburu mungkin tandanya sayang, tapi cemburu berlebihan tandanya tiada kepercayaan..

    ReplyDelete
  4. ai, suami men keta control pun, cemburu ke arra?hehehe

    Org salu kata cemburu tandanya syg..entah, kdg2 asa yg teptnya, cemburu tandanya tak sanggup dia terlepas ketgn org lain. kelihatannya sama, tapi lain sbnrnya.

    Tapi, cemburu mmg perlu, dlm menjaga rukun perhubungan. Tapi bila terlebih, boleh mengundng kehancuran.

    ReplyDelete
  5. cemburu tanda syg :0

    tp ada gak cemburu yg melampau2...itu baik ditinggalkan.hihii (jahat)

    ReplyDelete
  6. hai!salam kenal..:)

    cemburu tu org kata tanda syg..

    tp kalo dha terlebih tu mksudnya syg sgt la tu ea..hihihi ;p

    biar berpada-pada la kan..

    :)

    ReplyDelete
  7. nad kuat cemburu..:D

    tq my dear sebab sudi refering site ke blog nad..:D

    http://www.nornadiah.com/2012/03/promot-referrals-kejap.html

    ReplyDelete
  8. Saya kalau cemburu, diam je. Tapi belakang-belakang buat spotcheck! Hehehe.

    Owh, singgah dan follow blog ni~ =)

    ReplyDelete
  9. bila dia mula cemburu..dia akan diam.klu tak pun dia akan cuba tarik perhatian lelaki lain, nak bg kita cemburu balik..hehe aku tau sbb tgh mengalaminya sekarang :) dan dia cuma admirer aku :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
no harsh words please...
Admin tidak akan bertanggungjawab dengan komen yang ditinggalkan.

 
Allright reserved by ARRA AHMAD copyright@2012 Designed by DIARISIFROGGIE