Friday, March 30, 2012

Budak sekolah patut bercinta ke?



Assalamualaikum wbt..
{。^◕‿◕^。}

tajuk ni dah biasa kita dengar kan? tapi saja nak cerita lagi..
selalu je dekat blog-blog budak-budak sekolah ni ada kisah cinta..hik hik.
kadang-kadang seronok juga baca..
tapi yang banyaknya rasa muak...haha..jangan marah tau..

sebenarnya aku tak suka topik cinta..sebab cinta ni definisi dia terlalu luas..
begitu juga dengan rasanya..
cinta boleh membahagiakan tapi cinta juga boleh menyakitkan.

cinta selalu menjadikan kita leka..jadi kepada yang masih bergelar "kanak-kanak bersekolah",
cinta memang indah tapi lagi indah jika anda boleh menjadikan pelajaran anda nombor satu..

bercinta tetapi utamakan pelajaran anda.jadikan cinta sebagai satu pemangkin untuk anda berjaya..
jangan biarkan cinta mengawal anda dan menjadikan anda hamba kepadanya..
pelajaran terabai...
keluarga terbiar...
hentikan semua itu jika anda tidak mahu kecewa..

p/s: buat blog cerita cinta? 




Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

16 comments:

  1. hm, zaman sye sekolah dlu x kenal pun bercinta, skang dh dlm degree, br tau cinta, sye tgk lelaki pd otaknye, bukan handsomenye, kalau english pun bersepah....hm, x taulah....

    ReplyDelete
  2. budak sekolah rendah ke , menengah ke, x yah gatal-gatal nk bercinta. gatal sungguh!

    ReplyDelete
  3. betul2.. jangan biarkan perasaan cinta yang dianugerahkan Allah itu disia2kan dengan perkara2 tak berfaedah :)

    ReplyDelete
  4. rse nya mmg x prlu kapel2 diusia muda..
    Kebnykkan nya study sngkut2 .
    baik x pyh kan?

    ReplyDelete
  5. betul tu..jgn sbb cinta masa depan tergadai. mak saya selalu pesan jangan bercinta masa belajar. alhamdulillah saya ikut cakap mak dan dapat degree yang cemerlang :)

    ReplyDelete
  6. cinta memberi inspirasi.

    bukan budak sekolah je penting. dah tua pun same... eheh

    ReplyDelete
  7. Budak2 sekolah zaman dulu bercinta pakai surat, zaman kini pakai SMS, chatt...Cinta monyet memang melucukan

    ReplyDelete
  8. budak sekarang dah makin hebat...sbb teknologi semakin canggih dan moden,,khidupan mereka pun jadi serba-serbi moden...kdg2 sampai lupa batasan....

    xpe nk bercinta masa sekolah,,tp cari la yang pandai belajar yek adik2...hehehe..(mcm diorg dgr daa)

    ReplyDelete
  9. nak halang pn dah xboleh dah zaman skang , hihiii . . so nak bcnte kna pandai jge diri :)

    ReplyDelete
  10. Kerana cinta boleh menjadi peransang dan kerana cinta boleh jadi penjahanam. :D

    ReplyDelete
  11. Ni cikgu nak habaq mai....

    cek nak bercinta boleh, tapi....bercinta saja dengan buku.

    dgn manusia...biaq dulu la noo..

    sabaq...!

    ReplyDelete
  12. L bercinta jer.. haha. malunyer.. tapi tu la, tak smpai kemana pun.. bila dua2 masuk u.. hmm.. tahap kesetiaan mesti takdak.. hmm bosan ah bercinta. nk kawenn... haha

    jom tambah ilmu sikit=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/04/kalau-lah-kita-faham.html

    ReplyDelete
  13. Hi .. Awesome blog and nice entry ! . Done follow u !! I'll always support your blog ! :DD Chills :*

    http://secret-domokun.blogspot.com/

    ReplyDelete
  14. dak sekolah takleh bercinta.. elok mereka dididik utk buat bisnes.. itu terbaik.. :)

    -----
    jom like fanpage kadsekeping
    www.facebook.com/kadsekeping

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
no harsh words please...
Admin tidak akan bertanggungjawab dengan komen yang ditinggalkan.

 
Allright reserved by ARRA AHMAD copyright@2012 Designed by DIARISIFROGGIE