Tuesday, March 27, 2012

Tolong jangan salah guna




Assalamualaikum wbt..
{。^◕‿◕^。}

kesinambungan dari post tadi.suka je korang bila aku post pasal makanan dalam kidney dish kan?sini.
hehe..ramai tanya..kidney dish untuk apa kak? haha..

kalau korang nak tahu...kami dekat hospital letak barang-barang untuk blood taking,letak darah,letak juga barang-barang nak cuci luka..kadang-kadang benda tulah yang duk tadah di bawah kaki mak cik-pak cik yang luka akibat kencing manis..yang dah bernanah,busuk tu..hehe

tugas kidney dish tu terlalu banyak la..just tak sesuai untuk makan nasi dalam tu..hehe

dan ada juga beberapa barang lagi yang orang selalu salah guna dekat hospital terutama mak cik-mak cik yang dah tua.mereka mungkin tak tahu sebab tak ada orang nak bagitau..


yang dalam gambar kat atas ni orang panggil bed pan..
yang ni pun buka tempat letak nasi pengganti bowl yang besar tu.atau bukan juga tempat isi tomyam walaupun bekas dia cantik..
tapi tengok gambar dibawah ni..itulah tugas dia


bed pan ni untuk orang-orang yang tak mampu bergerak melepaskan isi perut..
jadi,lepas ni jangan tersalah letak sup pula ya.haha

barang yang kedua ialah uriner..macam gambar kat bawah

yang ni pun bukan untuk letak air tea untuk dihidangkan kepada tetamu yang datang ataupun jag isi air masak..
tapi,uriner ni diberikan kepada pesakit lelaki untuk buang air kecil..

ingat..kalau nampak orang guna alat ni..tolong sangat-sangat.
tolong gelakkan dia puas-puas dan beritahu dia apa tujuan bekas-bekas diatas..
haha

p/s: loya anak tekak lagi..hehe





Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

20 comments:

  1. tengok bntuk pon rasanya dah boleh agak... mcm mna la boleh salah guna.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. bed pan tu pernah nampak masa kat hospital,pesakit xleh gerak nurse hulur benda tu.
    hehee mmg ada rupa jug jgn salah guna udah.

    ReplyDelete
  3. loya tekak ase nye...eee...he3

    ReplyDelete
  4. bila dah tahu kegunaannya, baru terasa loya..hikhik..

    ReplyDelete
  5. tersalah guna sebab tak tahu takpe..jangan dah tahu tapi tetap nak guna isi makanan sudahlah...parah~

    ReplyDelete
  6. hehehe...kalau dah terbuat bekas sup macam mane?euww...hahaha

    ReplyDelete
  7. arwah ayah nad guna bnde bawah tu..

    ReplyDelete
  8. uhuk! itu rupanya kegunaan dia.. sadis gak kan.. hope kalau sakit nanti tak mo le ginie..

    ReplyDelete
  9. nampak bentuk pun mmg sudaah ble agak.....heheheh

    ReplyDelete
  10. ooo..benda itu ke..arra...?

    memang patut jgn disalah guna pun...hehe

    ReplyDelete
  11. Uriner utk pesakit lelaki. Utk pesakit perempuan pula camna bentuknya?

    ReplyDelete
  12. ouh....hehe....unik.....thxs sharing :)

    ReplyDelete
  13. eeeeeeeeeeeeeeeeee...patut la awk geli..hehe baru sy tau..hehe

    ReplyDelete
  14. huhuhu... memang loya tengok kalau ada yg guna untuk letak makanan...

    ReplyDelete
  15. urmm..guna untuk bekas makanan. daystnyer
    ada juga yer
    tp tgk rupa bekas pelik dah boleh agak dah

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
no harsh words please...
Admin tidak akan bertanggungjawab dengan komen yang ditinggalkan.

 
Allright reserved by ARRA AHMAD copyright@2012 Designed by DIARISIFROGGIE