Tuesday, May 8, 2012

Selamat Hari jururawat



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

Tugas sbg.jururawat memerlukan satu pengorbanan,sesungguhnya bukan senang untuk setiap insan melakukan tugasan sebagaimana yg kita jalankn,ianya memerlukan kekuatan fizikal dan mental serta keikhlasan dalam setiap tugasan yg dipertanggungjawabkan...sesungguhnya kita akan rasa satu kepuasan apabila kita memberi perkhidmatan terbaik utk setiap klien/pesakit dibawah jagaan kita..kawan2 seperjuangan..memang tidak dinafikan ,terdapat bermacam aduan ttg ketidakpuasan pelanggan terhadap khidmat yg kita berikan,bahkan profesion jururawat sendiri pun seakan terpinggir jika dibandingkan dgn profesion perguruan...Situasi begini membuatkan kita rasa kecewa,geram,sakit hati dn macam2….namun selagi kita memikul tanggungjawab sbg. jururawat ,hadapilah semua itu dgn penuh ketenangan…. Sumbangan jururawat dalam meningkatkan taraf kesihatan masyarakat seakan kurang dihargai..dipandang sebelah mata..yg nampak hanyalah sumbangan doktor2..sedangkan tanpa jururawat ianya tentu pincang… tdk akan tercapai matlamat...Diperingkat atasan kejururawatan pun kurang memberi sokongan trhadap anggota bawahan…melainkan tekanan dan arahan ...Kepada teman2 jururawat semua,anggaplah itu semua sbg.dugaan dn cabaran dalam memartabat profesion kejururawatan ,marilah kita teruskan tugasan kita dengan penuh kesabaran dan dedikasi moga kita dijauhkan dari segala musibah....Selamat Hari jururawat..bersyukur dengan anugerahMU.. Aniza Ruzani Ismail

Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

10 comments:

  1. Tahniah anda seorang jururawat...
    kerja dengan ikhlas membantu masyarakat.

    berkat keikhlasan itu INSYAALLAH.

    ReplyDelete
  2. selamat hari jururawat arra... kagum sebnrnya ngan karier ni..sbb sy sendri x mmpu utk lakukan...sy takot dgn darah, sbb tu mmg x leh jadi jururawat..hihi

    ReplyDelete
  3. Selamat hari jururawat juga ;-)

    ReplyDelete
  4. Selamat hari jururawat utk arra... :)

    ReplyDelete
  5. arra .. hari tu say adah g temuduga tu .. sekarang just tuggu je la dapt ke x ??
    thkz taw ats info dari you ..

    ReplyDelete
  6. arra ..hari tu saya dah g temuduga jururawat tu .. tanz taw ats info dari u tu ...

    ReplyDelete
  7. Selamat HAri Jururawat ! :D

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
no harsh words please...
Admin tidak akan bertanggungjawab dengan komen yang ditinggalkan.

 
Allright reserved by ARRA AHMAD copyright@2012 Designed by DIARISIFROGGIE