Friday, April 20, 2012

"Misi" sangat bagus



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

masuk sahaja wad pagi ni..ada satu suara memanggil-manggil 
"misi.......misiii...atoiiiiii sakitnyaaaa" 
(gayakan dalam pelat cina okeh..)

aku dah tau dah datangnya dari mana..sebabnya hari semalam pun kedengaran suara yang sama..
tak tahulah kenapa..sakit dimana..apa yang dia nak..begitu juga bunyinya..
agak terganggu segala kerja dek kerana luahan perasaan pesakit itu..

ada apa? kenapa? nak apa? memang selalu kena tanya..yelah...manalah tahu kan sakit kat mana-mana..
tapi bila dekat..

"bila itu doktor mau datang???"

aku yang menjaga dia tiap-tiap hari..doktor juga yang ditanyanya.hehe
bila dah boleh balik rumah hari ni..sibuk sangat nak minta buangkan branula ditangannya.selagi tak buang.selagi itu dia bising..

dah buangkan..dia pegang tangan aku..aku tanya la kenapa pegang tangan aku..
memang cuak la..tak tahu la overdose apa pula untie tu..hehe

katanya

" terima kasih banyak-banyak..U misi sangat bagus"

wahh...bodek??haha..entah.terharu juga bila dia cakap macam tu..
tapi.dah memang tanggungjawab aku jaga pesakit..bagi mereka sembuh balik..
atau sekurang-kurangnya ketenangan.

p/s: bekerja dengan ikhlas..membuatkan kita lupa yang sebenarnya kita dibuli senior! ouh~




Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

9 comments:

  1. popo nak manje dgn misi... . _ .
    hehe...

    ReplyDelete
  2. misii misiii...kita sakitttt~!

    ReplyDelete
  3. Nda apa tu,kerja saja baik2 & penuh tanggungjawab :D

    ReplyDelete
  4. hahaha. macam best je member-member cite kerja nurse

    ReplyDelete
  5. Misi sekarang lebih profesional dan caring dari misi dulu2, tu sebab pesakit sayang...

    ReplyDelete
  6. bagusnya arra dapat pujian mcm tu mst puas hatikn kalo kje kne puji hehee ^_^

    ReplyDelete
  7. kdg2 misi sllu dikritik hebat oleh sstngh pihak..ckp misi ini la itu la...tp pokok pangkal cite diorg xtau kan..so..kalo kite keje ikhlas i'Allah kita gak dpt ganjarannye...=)

    ReplyDelete
  8. bagus la tu. berbakti pada hospital. hehehe...

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
no harsh words please...
Admin tidak akan bertanggungjawab dengan komen yang ditinggalkan.

 
Allright reserved by ARRA AHMAD copyright@2012 Designed by DIARISIFROGGIE