Monday, September 10, 2012

Yang besar jadi kecik!



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

Post hari ni dah tak senget eh?? hehe 
post sebelum ni senget-senget pula jadinya kan? tak tahu lah pasal apa yang dia nak senget-senget pulak.dah bosan duk betul-betul agaknya..hehe

dah banyak hari tak update..terasa rindu pulak..sebelum ni online dengan handphone je..yang besar-besar semua jadi kecik...mata yang dah sedia maklum rabun ni hampir sepet jadinya..

hari ni juga baru sempat nak blogwalking ke blog kawan-kawan yang sama-sama join segmen baby comel zyraroxx...nama je roxx tapi tuan empunya ayu giler! betul! hehe

Dan..sedar tak sedar,..dah 5 bulan aku bekerja..dah 5 bulan ada kat sini...
sekejap sahaja masa berlalu..
aku dah hampir-hampir dapat junior dah di wad..
fuh!! banyak lagi nak kena belajar..dan otak pula rasa semakin tepu...nak kena minum air banyak-banyak kot.ek??


dan begitulah..perjalanan hidup..akan tiba masanya nanti kita akan berada di atas..
hanya memandang orang yang di bawah..
manakala yang dibawah..juga memandang yang diatas sambil berfikir untuk keatas sama..

6 bulan tinggal bersama suami dan anak..kini tiba masanya untuk kembali menjalani perkahwinan jarak jauh..berjumpa sekali sekala demi mencari sesuap nasi...cewah! haha...
agak terasa terkilan dengan orang yang diatas...membuat keputusan tanpa mengambil kira masalah orang bawahan..Mr PPP terpaksa bertukar tempat kerja.

Dan kini,tiba masa untuk aku belajar untuk berdikari..melakukan semuanya sendiri..
terasa sukar untuk permulaannya.harapan aku agar aku mampu melaksanakannya...

p/s : rasa kecik besar...kecik besar je aku tengok ko!



Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

7 comments:

  1. sekarang dah banyak terjadi, berkahwin tetapi duduk berjauhan atas sebab keja.. tabah ye kak :)

    ReplyDelete
  2. moga kerjaya awk okay dan keluarga happy selalu walau pjj inshaallah:)

    ReplyDelete
  3. Biasalah tu...JR pun pernah jadi weekend husband, bukan setahun tapi tujuh tahun...semuanya demi keluarga tercinta. Sabar sajalah kerana satu hari nanti cepat atau lambat pasti akan bersatu semula, insyaallah...

    ReplyDelete
  4. Demi tugas kita terpaksa merelakannya.

    ReplyDelete
  5. xpelah arra tabah yer..dlm rumah tangga mana ada dugaan yg xmnimpa mesti ada..biasalah dah tggjawab..besar pahala tu :)

    ReplyDelete
  6. ouch,..sabarlah yer,..dugaan


    berblogwalking, follow and mengomen2

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
no harsh words please...
Admin tidak akan bertanggungjawab dengan komen yang ditinggalkan.

 
Allright reserved by ARRA AHMAD copyright@2012 Designed by DIARISIFROGGIE