Monday, September 24, 2012

Tiada orang yang perfect la...



Assalamualaikum wbt.. 


Doktor : Sn,patient ni ada ambil darah tak hari ni??Aku : tak pasti..kejap saya tengok..(sambil belek2 tempat tulis yang ambik darah tu.)Doktor : aik, takkan itu pun nak belek? u tak ingat ke??kalau nak tengok situ saya pun boleh tengok..boleh belek sendiri..




dah tu belek la sendiri!! tanya buat apa?geram betul! kalau seorang dua patient boleh la nak ingat..kalau dah berbelas2..ko pun sure tengok balik BHT tu!


kalaulah Doktor-doktor lain pun setuju dengan aku..
aku ni hanya staff nurse.baru kerja 6 bulan kot...dan ada masalah ingatan sikit..
semuanya tak perfect..aku cuba buat dengan baik..
aku cuba nak ingat..tapi kadang-kadang kalau dah banyak sangat...aku tak mampu...

Daripada aku main teka-teka je..bukankah ia lebih baik?? tengok dan baca balik untuk comfirmkan??

Dahlah hari ni asyik kena marah je..akibat kecuaian orang lain..aku yang kena marah..
yang tu tak lengkap,yang ni tak lengkap..tapi,takde pula aku marah-marah..aku sabar...sebab tak de orang perfect! aku cuba tolong lengkapkan...sebab aku tahu bila tiba time aku.ada yang tolong lengkapkan..

kerja dalam keadaan stress..apa pun tak boleh!

p/s: nak cepat2 quit..



Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

35 comments:

  1. Reflection dia dari teguran (looks like macam marah2 actuallykan), insyaAllah, kita akan menjadi manusia dan pekerja yang baik dan dedikasi. :)

    sabar eyh..

    ReplyDelete
  2. Sabar ehh . Kalaw lawan pon mesti ada jea kena balik :)

    ReplyDelete
  3. betul tu..dari confident je, sekali rupanya salah..lagi lah naya kan...

    ReplyDelete
  4. sabar yang sabar..keje nurse mmg selalu kena marah gan doktor..huhuhu cuba dia yg amik darah tahu la betapa seksa nak cucuk2 orang..grr

    ReplyDelete
    Replies
    1. jijah mesti tau rasa kena marah kan? hehe

      Delete
  5. keje kat mana2 pun akan jumpa situasi mcm tu...byk2 bersabar ye dik!!

    ReplyDelete
  6. biasala, tuhan nak uji awak 2, owg skeliling 2 perantara je, saba ye awak :D

    ReplyDelete
  7. hermm kene marah ni memg adat dah,,doktor tu pun maybe kene marah ngan pakar dia jugk,,,tp klu kene mrh sebab bukan salah kita,,itu yg akak plg stress,,,penah gak mengalir air mata dan trus tknak layan doktor tu,,,trus blah dan biar member yg layan,,hermm saba jelah,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab bkn salah kita yang jadi bengang tu..hehe.

      Delete
  8. Biasalah tu, semua kerja ada stress nya, lagi besar pangkat lagi banyak stress. Doktor tu pun lagi banyak stress, Pengarah Hospital sangat banyak stress, Pengarah Kesihatan Negeri memang sentiasa stress....Semuanya stress, yg tak stress bila kita sudah rest...rest in peace....

    ReplyDelete
  9. offer letter dh siap..sila dtg umah gwa nti amek..hahaha..=P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ang komen tak berkait dengan entri..haha

      Delete
  10. ermmm.. dah paham sgt dah dgn perangai doktor ni.. tambah2 yg pompuan.. mmg dia bahan jek staff nurse yg baru2.. tu staff nurse.. klu yg praktikal tu lg la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua dah rasa...masa student kena bambu..masa keje pun kena bambu

      Delete
  11. sabaq ye..jgn cepat down..biasa lah tu kerja mana2 pon..chillex ye :)

    ReplyDelete
  12. Alahai kesiannya.. xpe la nk buat cmner dia lagi berpangkat kan?
    bersabar je la ;D

    ReplyDelete
  13. Kena byk brsabar ek jadi nurse ni..tak pe yg pnting ikhlas ada balasannya dr Allah..kerja yg murni sbnarnya..:)

    ReplyDelete
  14. sabo la ye arra.. btul ke nk quit?
    same la sy nie, ade masalah ingatan gak, huhu~...

    ReplyDelete
  15. bawak2 bersabar,perkara biasa kot.kerja apa pun ada stressnya..:)

    ReplyDelete
  16. bersabarlah arra :) jgn tension sgt k :)

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
no harsh words please...
Admin tidak akan bertanggungjawab dengan komen yang ditinggalkan.

 
Allright reserved by ARRA AHMAD copyright@2012 Designed by DIARISIFROGGIE