Friday, October 14, 2011

apakah aku sedang mengalami depression???



sungguh...
aku dah pun memeriksa 1 checklist yang aku terjumpa kat tenet..


semua ada pada aku sekarang..
oh tidak!!!!
tak nak lah aku..
depression plak salah 1 ciri penyakit mental..skizophrenia..

aku pun tak tau kenapa ciri-ciri kat atas ada pada aku..
mungkin pasal dah hampir dengan final exam..
start study pun belum lagi..
time tengok kawan-kawan study,teringin gak nak study..tapi,bila buka buku..
tup..tup aku ngadap laptop balik...haha
sebab..nota-nota aku takde yang menarik langsung..
kaler-kaler pun xde..
semua hitam..^_^

dalam aku berfikir kenapa aku mengalami simptom2 tersebut  sambil aku melawat blog kawan2..
aku terjumpa 1 kata2

” Why do you stay in prison when the door is so wide open?” -Jala Ad-Din Rumi


aku jadi bersemangat semula..
mengapa aku nak sukarkan pemikiran aku yang dah sedia tak berapa nak betul ni 
dengan berfikir tentang perkara-perkara macam tu..kan..kan?
dunia terbentang luas untuk aku...
cuma aku saja yang menutup diri aku kerana memikirkan kelemahan2 yang ada pada diri aku sekarang..
orang tak pernah kisah dengan aku,kenapa aku nak kisah dengan orang kan..

sesungguhnya ada lagi yang menyanyangi aku..
Allah ada untuk aku..setiap masa DIA ada bersama aku..

then..aku jadi bersemangat semula..^_^

Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

2 comments:

  1. Depress macam-macam simptom..Yang penting kita rilaks.

    =)

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
no harsh words please...
Admin tidak akan bertanggungjawab dengan komen yang ditinggalkan.

 
Allright reserved by ARRA AHMAD copyright@2012 Designed by DIARISIFROGGIE