Monday, January 24, 2011

Dont study Hard..biar betul??



Ya..dont study hard..
maksudnya jangan berusaha melakukan sesuatu jika kamu tidak mahu lakukan. 
Tidak guna memaksa diri sekiranya apa yang kamu belajar itu satu pun kamu tidak faham. 
Lebih baik kamu tidur jika kamu letih untuk membaca daripada
kamu membazirkan masa dengan memaksa diri dan 
akhirnya kamu tidak faham apa-apa!
Sememangnya itu yang aku amalkan sejak dahulu lagi
kerana aku tak suka study hard..aku lebih memilih study smart..
yang mana jika aku letih,mengantuk..
aku akan tidur walaupun kerja masih banyak..ya! memang benar..

walaupun esoknya Exam Final sekalipun.Apa guna nak paksa 
sedangkan memang dah tak boleh masuk kan?? 
Kata orang otak dah tepu..hehe
jadi ,sesiapa yang masih lagi belajar dan memerlukan 
anda membaca dan mengingat fakta yang banyak,harapnya anda boleh berjaya.. 
jangan paksa diri..baca satu persatu..anda pasti boleh..^-^

Kalau yang tak study hard dan study smart..study macam mana ya??

Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

3 comments:

  1. Salam.

    usaha yg penting untuk berjaya.
    =)

    ReplyDelete
  2. honey:betul tu..janji usaha kan?
    deeyaudeen: tq ya..:)

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
no harsh words please...
Admin tidak akan bertanggungjawab dengan komen yang ditinggalkan.

 
Allright reserved by ARRA AHMAD copyright@2012 Designed by DIARISIFROGGIE