Tuesday, October 30, 2012

Sayang nyawa ke sayang burung???



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

wah.....dah lama betul tak online..
asyik ngadap kerja-kerja dan kerja..sampaikan segmen yang dianjurkan ada 7 peserta je..haha..
malas betul nak war-warkan..tambah-tambah lagi facebook dah tak bagi aku ping entri kat sana.sob sob...

okeh ni nak cerita masa aku balik kerja tadi..
sebelum masuk rumah aku tu ada traffic light..dah hijau..okeh!! boleh jalan..
masuk je simpang kanan tu..aku nampak ada 3 orang budak yang pakai baju sekolah berdiri betul-betul tengah jalan....

"ponnnnn...ponnnnnn" 

berangan nak bagi hon,padahal hon rosak.so buat eksen je lah...hehe
dah sampai dekat..2 budak berlari ke tepi..tapi satu budak lagi masih berada di tengah jalan...
macam teragak-agak nak ketepi sambil memandang atas tar tu..

aku fikir.budak ni tension kot...
tapi bila dah sampai dekat lagi.rupa-rupanya ada seekor burung yang tengah menjerit-jerit dan bergelimpangan atas tar tu..

Hadoiii..budak tu memang baik sungguh..tapi,silap tempat la..kalau ye pun nak selamatkan burung tu,bawak ke tepi lah..tak perlu nak tunggu dekat tengah jalan.karang burung tu mati...dia juga yang tak selamat..

p/s: Buat baik pun salah!



Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

13 comments:

  1. Hehe. sabar ajelah. selamat semua ok.

    ReplyDelete
  2. aiyooo.. nak buat baik boleh tp jgn la smpai membahayakan diri pulak. haish budk2 zman skrg. niat tu mmg baik...=)

    ReplyDelete
  3. Arra, saya nak nama FB arra, thanks :)
    Carik tak jumpe dekat blog, thanks :)

    ReplyDelete
  4. dah jumpe,tak perasan link tepi tuu :)

    ReplyDelete
  5. niat murni budak tu x sedar bahaya mendatang...ish ish..


    p/s : nak gak tau sapa menang segmen tu..sobsobb

    ReplyDelete
  6. Niat yang baik.. Tapi tak memikirkan nyawa sendiri..

    http://pyqahfieka.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. hahaha...nampaknya dia lebih sayangkn burung..

    ReplyDelete
  8. eh aida ada join segmen arra tu tapi lupa nak letakkan link entry.. haha. semangat sangat punya pasal.. Niat budak tu dah baik dah, cuma tak kena dengan tempat la pulak.. bahaya bagi kedua2 pihak jugak tu..

    ReplyDelete
  9. Org yg berhati mulia akan terserlah suci hatinya di mana2 pun dia berada.....

    ReplyDelete
  10. I loike!!!

    http://nurainishahroni.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. huhuhu..bahaya tu..dia tlalu baik smpai tlupa dri dia arra ^^

    ReplyDelete

Assalamualaikum..
no harsh words please...
Admin tidak akan bertanggungjawab dengan komen yang ditinggalkan.

 
Allright reserved by ARRA AHMAD copyright@2012 Designed by DIARISIFROGGIE