Monday, April 30, 2012

Bekerja Bersama-sama



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

nampak tak tajuk kat atas??mesti korang faham kan apa yang nak aku beritahu..
tapi ada yang tak faham..
buat-buat tak faham mungkin..
atau mungkin juga mahu menaikkan nama sendiri hingga sanggup lupakan perkataan "kawan"

aku paling benci orang yang bermuka-muka..tak perlu la
 baik depan aku tapi belakang kutuk-kutuk aku kan..
kalau tak suka terus cakap je..
aku faham..aku orang baru.3 minggu je kot baru aku kerja.
tak perlu la nak tacing-tacing dengan aku...jeles ke.tak perlu..orang atasan akan lebih nampak kamu...

tak ada gunanya memburukkan nama orang lain untuk naik ke atas..kalau kau baik..aku sendiri boleh lonjakkan kamu ke atas..so,untuk apa kau burukkan aku??
aih!! takkan kau takut dengan junior sendiri??

aku suka bekerja dalam suasana yang aman..jadi,tolonglah jangan ganggu aku...tegur aku bila aku salah..
tak perlu cakap belakang...kau cakap kat belakang kau cakap dengan sape?

luahan hati ini ditujukan kepada DIA...hik hik..macam la DIA baca blog aku...

p/s: beri aku kerja dengan tenang~


Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Sunday, April 29, 2012

Nak Nikah tapi tak cuti



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

tajuk??? apakah? hehe
tiada kaitan dengan aku pun..kalau ada pun sikit je..
bukan aku nak nikah...kawan aku nak nikah.tapi aku ni ha,.
nak pergi tak dapat cuti

serba salah betul...kahwin tarikh dekat-dekat...29.5 ada..2.6 ada.7.6 ada..takkan nak minta cuti banyak kali ye dak?
tension betul aku..segan juga nak minta cuti sebab baru 3 minggu kerja..macam mana eh?
tak pergi kan..kesian pula kat kawan kan..bukan boleh nikah 2,3 kali.sekali tu je..

takkan juga nak minta cuti dari akhir bulan 5 sampai awal bulan 6.dah la tak cukup staff..
aiyark..puas fikir..last2..request yang mana dapat je..tak dapat tu nasib la kan...terpaksa la TIDAK HADIR..

p/s: siapa suh kerja kat hospital..kang dah susah nak cuti....ah,dalam dilema!



Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Bengkel Kecergasan Aerobikthon Terbuka 2012



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

Semalam aku telah menyertai Bengkel Kecergasan Aerobikthon Terbuka 2012 
di Kompleks Belia Dan Sukan Ayer Keroh Melaka..seramai 130 peserta telah hadir..

Bengkel ni adalah anjuran Persatuan Kecergasan Negeri Melaka dengan kerjasama Kelab kecergasan Darfit dan jabatan Belia dan sukan Negeri Melaka..

Dah pergi sana baru aku tahu Aerobikthon tu apa..aerobik tanpa henti selama 2 jam..haha..maunya aku tak rasa nak balik masa dia cakap macam tu..2jam tu..yang 15minit pun penat..inikan pula 2 jam tanpa henti...
Diajar oleh En Giant..agak menyeronokkan sebab dapat ikut dengan memuaskan.hehe

Bengkel ni bermula jam 8 pagi..mula dengan pendaftaran ape semua..sampai kat rumah dah jam 7 petang..balik aje terus pergi pasar malam..lepas makan.terus pengsan..penat sangat oih..
tapi jam 1 pagi dah start tak dapat tidur pasal habis lenguh-lenguh satu badan..

p/s: kalau ada lagi bengkel ni 50% nak pergi...haha




Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Friday, April 27, 2012

siapa salah?



Assalamualaikum wbt.. 

ini adalah situasi contoh sahaja ya..
di Jabatan Kecemasan sebuah Hospital..seorang pesakit dimasukkan 
kerana mengalami Hypertension..
dikisahkan pesakit tersebut kurang jelas sedikit pendengarannya..
dan dikisahkan lagi akibat tidak mendengar apa yang ditanya oleh Jururawat...Jururawat tersebut menggunakan nada yang agak kuat supaya pesakit boleh dengar..

malangnya...niat murni jururawat tersebut disalah ertikan oleh anak pesakit tersebut yang mana bekerja sebagai pensyarah..lalu dimarahinya Jururawat tersebut dan mengatakan jururawat berkasar dengan ibunya..walaupun telah diterangkan...si anak tadi tetap marah-marah...

siapa yang salah?? berpangkat tinggi tak bermakna layanan 
di hospital perlu lebih..semua dilayan sama rata..cuba fahami kerjaya 
sebagai jururawat..tugasnya menjaga orang yang kamu sayang...
tetapi kamu memarahi..tapi,adakah mereka melayan
 orang yang kamu sayang dengan teruk??? 

tidak!! 

sebab kami beri layanan sama rata..tiada pilih kasih dalam memberi rawatan...semuanya sama..

matlamatnya...pesakit kami keluar hospital dengan sihat....

p/s: bertimbang rasa lah~



Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Tiada lagi Old blogger Interface



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}


nampak tak apa yang aku nampak?? 
tak nak tukar..tak nak tukar!!! hehe


Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Thursday, April 26, 2012

Aik??dah disapu?



Assalamualaikum wbt..
{。^◕‿◕^。}

hai.hai..hai..baru balik kerja ni..
saja nak bagitau walaupun orang tak tanya..hehe

untuk pengetahuan semua..laman rumah aku dah beberapa hari tak disapu..
eh,sejak aku duk rumah ni..2 minggu..belum pernah aku sapu..haha..
beberapa hari yang lepas banyak kelkatu waktu malam pasal hari hujan..pun aku tak sapu...just sapu kat dalam rumah je..nampak sangat la aku ni pemalas ye? hehe
tak ada la..sebenarnya penat kerja..tak sempat nak keluar makan angin kat laman rumah..

balik je kerja hari ni...aik...sampah-sampah dekat laman rumah aku 
dah ada selonggok tepi dinding..tandanya ada yang sukarela menyapu siang tadi..
mungkin jiran-jiran aku kot sapu..haha..bagus jiran aku kan?
padahal dah tak tahan agaknya..sayap-sayap kelkatu tu 
asyik masuk laman diorang pasal aku tak sapu..

dan dengan berat hati,aku ambil juga penyapu lidi...sapu sampah tu
siap pakai uniform lagi..maklumlah baru balik kerja.hehe..

bagus dapat jiran yang tolong sapukan sampah kat laman tiap-tiap hari..hehe

p/s: terima kasih jiran!


Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

SEGMEN : UP FOLLOWER BULAN APRIL



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}


dah kena tag dek Hantu segmen ni ha.hehe
nak tag Sandra dan juga Masz sidek

yang lain nak join silakan ya.:)


Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Tuesday, April 24, 2012

Fashion changes but style remains!



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}




Dengan rasa fesyen berbeza, mereka mengilhamkan anda. Chuckei, Cheesie, Hanis
sangat suka lihat mereka berfesyen..
tekan gambar diatas untuk lihat fesyen-fesyen lain yang anda boleh dapatkan sebagai koleksi.





Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Jom Join Bloglist Sahabat Hackers



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

jom join bloglist Hacker baik..:)
blog cantik kemas..tang header tu terbaikkk

nak join??jom...



Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Norma Seafood @ Muar



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

wah...tadi kan..pergi jalan-jalan dekat Muar lagi..disebabkan tak makan dari pagi..lepas pergi bank terus pergi cari kedai nak makan..bukan malas nak masak..tapi jimat masa..nak masa ambil masa tu..perut dah berkeroncong..hehe

so,singgah la dekat Norma Seafood masa on the way balik ke Tangkak..actually dah pernah makan kat situ sebelum ni..
Hari ni dalam hujan lebat..kilat sambar menyambar..akhirnya kami berdua (aku dan Mr PPP) berjaya juga order..hehe
kami pesan..2 nasi putih,Tomyam campur,Kailan goreng ikan masin dan udang celup tepung..air pula teh tarik dengan air suam je..hehe

best tau masakan dia..yang lepas aku pesan sup tulang...memang best sangat..
dah ala-ala jalan cari makan pula..hehe
tak rugi kalau singgah sini..harga pun berpatutan..
dan masa nak balik tu sempat lagi kami tapau sup daging..untuk makan kat rumah..hehe

p/s: jom pergi ramai-ramai...kedai kat mana? cari sendiri...haha




Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Siapa faham hati ibu



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

semenjak dua menjak ni kan..aku sangat-sangat kuat tacing tau..tak tahu lah kenapa..
mungkin kerana penat kerja..atau kerana masalah yang lain-lain..

berfikir sejenak tentang kasih seorang ibu..kasih ibu memang tak mampu dibalas..walaupun mengambil masa sepanjang hidup..
siapa sahaja yang memahami hati ibu? anaknya kah??

seorang anak takkan memahami hati ibunya jika dia juga tidak pernah bergelar seorang ibu..
aku juka begitu..tak sanggup rasanya membiarkan hati seorang ibu merasa tercalar hanya dengan satu ungkapan yang tak bermakna "ahhh"

wahai anak-anak diluar sana..hargai ibu anda jika masih ada..sedekahkan ayat suci Al-Quran jika dia telah tiada..hargai pengorbanan ibu dari saat anda didalam kandungan seorang ibu

p/s: miss my mum



Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Monday, April 23, 2012

Perpustakaan ke ni?



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

hari ni aku cuti...pst...saja nak bagitau..ngada-ngada kan??hehe
mesti korang yang bekerja jeles yang amat kan?
tak apa.akan sampai turn korang nanti..
Alkisahnya..hari ini pergi Muar..The Store..dalam tu ada la sebuah kedai buku..
tak perlu mention nama kedai eh??hehe


dah lama tak beli buku..sangat-sangat gian nak baca buku..kalau tak beli memang tak sah..kalau pergi kedai buku..paling minimum beli buku 3 biji..Nak dijadikan cerita,aku tak pernah masuk book store tu..memang excited la sebab ingatkan banyak koleksi buku kan..maklumlah agak besar kedainya..

aku jalan-jalan la diantara celahan rak disitu..sambil mata fokus pandang buku weh..banyak novel tu...
tapi...sampai je di rak belakang sikit...ternampak!!!

aik???? aku salah masuk ke ni? ni kedai buku ke perpustakaan..ada dua tiga orang siap lepak lagi weh baca buku..ada tu siap keluarkan makanan lagi..aku nak lalu pun..aih..takkan la nak langkah kan? so,terpaksa la patah balik..ada ke patut??

kan dah rugi book store tu sebab aku tak dapat tengok buku kat bahagian belakang kedai dia?tengok je...haha

p/s: kawal diri anda di book store..



Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

BR1M kali kedua




KUALA LUMPUR: Pemohon yang gagal mendapatkan bantuan kewangan di bawah program Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) diberi peluang untuk membuat permohonan semula, persidangan Dewan Negara diberitahu hari ini.
Tempoh rayuan BR1M dilanjutkan sehingga hujung bulan ini manakala tarikh sah laku baucar BR1M ditetapkan sehingga 15 Mei, kata Timbalan Menteri Kewangan Datuk Dr Awang Adek Hussein. 
Katanya sehingga 17 April, permohonan yang tidak berjaya adalah seramai 693,000 atau 14 peratus daripada keseluruhan permohonan. 

"Antara alasan permohonan tidak berjaya adalah permohonan bertindih, maklumat pemohon, pasangan dan tanggungan tidak lengkap, pendapatan isirumah melebihi RM3,000 serta pemohon atau pasangan adalah termasuk dalam kategori pembayar cukai pendapatan," katanya semasa menjawab soalan Senator Lihan Jok.


Awang Adek berkata BR1M diberikan kepada semua yang layak tanpa mengira kaum, agama mahu pun latar belakang politik serta tidak wujud pilih kasih daripada segi pengagihan BR1M.


"Kerajaan telah mengenal pasti hampir 207,383 nama yang disenarai di bawah e-Kasih, isirumah yang menerima bantuan bulanan Jabatan Kebajikan Masyarakat dan Orang Asli yang berdaftar dengan Jabatan Kemajuan Orang Asli yang masih belum memohon. 

"Mereka ini akan disenaraikan sebagai penerima BR1M serta akan dipastikan tiada yang tercicir," katanya. 

Awang Adek menjelaskan bahawa sehingga 17 April, program BR1M telah melibatkan peruntukan sebanyak RM2.1 bilion dan memanfaatkan 4.3 juta isi rumah atau 66 peratus daripada jumlah keseluruhan isi rumah negara. 

"Syor untuk meneruskan BR1M pada masa akan datang akan dinilai oleh kerajaan dengan mengambil kira kedudukan kewangan negara dan kesesuaian pada masa akan datang," katanya. - BERNAMA




Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

kerana hati



Assalamualaikum wbt.. 

soal hati memang sukar ditafsir..
kerana hati sanggup 
buat apa sahaja..

wahai anak-anak muda..ambillah tindakan yang tidak akan membuatkan kau menyesal nanti..
jangan biarkan emosi menguasai diri..hinggakan kau melukai hati ibu bapa mu..
siapa kamu tanpa mereka..
mengapa disaat dilanda kemelut emosi...mereka kau belakangkan..

p/s: apa nak buat...apa nak dikata



Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Sunday, April 22, 2012

Kemeriahan DIGI WWWOW AWARDS



Assalamualaikum wbt..
{。^◕‿◕^。}

wah..meriah.meriah...pakat-pakat ping entri minta vote aje hari ni ya.hehe
bagus-bagus..kempen lagi banyak-banyak..kasi menang yep..
nak vote siapa eh?? haha

good luck kepada yang masuk ni..terutama budak genit jiwarosak.com

nak vote juga???

p/s: good luck juga kepada peserta lain...



Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Makna bacaan dalam solat



Assalamualaikum wbt..
{。^◕‿◕^。}

ramai dari kita yang solatnya 5 waktu sehari semalam...namun,ramai juga dari kita yang hanya sembahyang semata-mata tapi tidak memahami bacaan dalam solat itu..

terjumpa satu video yang menarik untuk dikongsikan bersama..anda tidak akan menyesal melihat dan menghayatinya..


 p/s: kita sangat beruntung...



Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Buat-buat lupa keburukannya



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

hai semua..wah..semalaman tak buka blog..sibuk sangat kerja sampai rasa sangat penat nak buka blog..
hari ini kan..kita bicara soal hati..
sebabnya,
hati....susah untuk difahami kan?
bukan setakat hati orang..hati kita pun kadang-kadang sukar dimengerti..

susah betul hidup dengan orang yang tak faham rasa hati kita..mereka pastinya ambil mudah dengan apa yang kita rasa..

Namun, itu jika dalam kehidupan..bagaimana jika dalam alam pekerjaan? apakah mampu kita menilai rasa hati orang lain semasa bekerja?terutama bagi sesiapa yang sentiasa bekerja dalam keadaan tertekan?
mampukah kita menjaga hati rakan sekerja kita sepanjang kita bekerja? bolehkah kita buat-buat lupa sahaja tentang segala keburukan yang dia ada?

tak perlulah kita menghebahkan pada orang tentang itu kan? apatah lagi bercakap di belakang...

mampukah kita??

p/s: rasa hati yang...sakit!


Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Friday, April 20, 2012

"Misi" sangat bagus



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

masuk sahaja wad pagi ni..ada satu suara memanggil-manggil 
"misi.......misiii...atoiiiiii sakitnyaaaa" 
(gayakan dalam pelat cina okeh..)

aku dah tau dah datangnya dari mana..sebabnya hari semalam pun kedengaran suara yang sama..
tak tahulah kenapa..sakit dimana..apa yang dia nak..begitu juga bunyinya..
agak terganggu segala kerja dek kerana luahan perasaan pesakit itu..

ada apa? kenapa? nak apa? memang selalu kena tanya..yelah...manalah tahu kan sakit kat mana-mana..
tapi bila dekat..

"bila itu doktor mau datang???"

aku yang menjaga dia tiap-tiap hari..doktor juga yang ditanyanya.hehe
bila dah boleh balik rumah hari ni..sibuk sangat nak minta buangkan branula ditangannya.selagi tak buang.selagi itu dia bising..

dah buangkan..dia pegang tangan aku..aku tanya la kenapa pegang tangan aku..
memang cuak la..tak tahu la overdose apa pula untie tu..hehe

katanya

" terima kasih banyak-banyak..U misi sangat bagus"

wahh...bodek??haha..entah.terharu juga bila dia cakap macam tu..
tapi.dah memang tanggungjawab aku jaga pesakit..bagi mereka sembuh balik..
atau sekurang-kurangnya ketenangan.

p/s: bekerja dengan ikhlas..membuatkan kita lupa yang sebenarnya kita dibuli senior! ouh~




Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Thursday, April 19, 2012

Semuanya dah berubah



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}


mengimbau kenangan lama memang agak menyeronokkan jika apa yang diingati tu menggembirakan..
tapi..kadang-kadang..yang gembira kita lupa..yang diingat hanyalah yang menyakitkan hati dan yang menyedihkan..

sedar tak sedar,rupa-rupanya dah nak masuk 5 bulan aku meninggalkan dunia student..ingat lagi dulu orang selalu panggil 'student nurse'...sekarang dah tak ada lagi..dah jadi 'staff nurse'..
menyebutnya memang senang..tanggungjawabnya besar..menjaga nyawa seseorang..bukan senang!

kalau dulu tak tahu apa-apa..sekarang kena tahu semuanya..terasa agak sukar pada permulaannya..sebab semasa student..kalau buat salah ada yang akan menegur..ada yang mengajar..berbeza dengan sekarang...kau buat..kau tanggung la..terasa juga beban yang ditanggung..namun,terpaksa juga mengharungi..orang kata..mula-mula memang susah kan..

harapnya..nanti akan dipermudahkan segalanya..

p/s: proud to be a nurse


Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Apa dah jadi??



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

menyesal..menyesal....!!!
sambil tunduk memandang lantai..ayat yang keluar..menyesal!!

apa yang disesalkan??aku dah pi delete beberapa (beberapa??banyak tu...) gambar dalam album 
google +..mengakibatkan blog aku jadi cenggini...


argh!! tension betul..tadi baru je cakap dah tak nak berblog lagi dah..
penat kerja weh..
kesian blog aku..tak selamanya aku boleh update..
tak selamanya aku boleh jaga blog aku ni..

tapi cuak juga bila jadi macam tu..tu tandanya aku sayang sangat dekat blog ni ha..hehe
dan..hanya header sahaja yang berganti..kalau korang terjumpa post yang tak ada gambar tu..ingat post ni yep..haha

p/s: hari ni penat dibuli senior!




Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

vote jiwarosak.com



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

wow wow wow..hehe
jom vote blog jiwarosak.com untuk bertanding digi wwwow award 2012

Digi WwwoW Award

Url vOte

voting start dari 
23 Apr - 13 May




p/s: wow wow wow..heheh..



Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Wednesday, April 18, 2012

Nombor Pendaftaran Kenderaan Malaysia Terbaru



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}


Ini adalah no. pendaftaran kereta terbaru...


PerakAHW5240
SelangorBLQ9736
PahangCDA1692
KelantanDCA5423
JohorJNN3136
KedahKDE6961
LangkawiKV1793D
LabuanLD9274
MelakaMCE4029
N SembilanNCR234
Pulau PinangPKN6465
KuchingQAA1940B
Sri AmanQBB2159
K SamarahanQCC3605
LimbangQLA6058
MiriQMS9004
KapitQP6883
SarikeiQRG3936
SibuQSW3276
BintuluQTJ5136
PerlisRK905
Kota KinabaluSAB3639J
BeaufortSB4954B
Lahad DatuSD7513H
KudatSK1697A
SandakanSS2114R
TawauST4231R
KeningauSU6549B
TerengganuTBF6604
Kuala LumpurWWQ5901



Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Tolong jangan gelakkan aku



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

hari ni pergi makan dekat Muar..sebabnya sudah tentu malas masak kat rumah..hehe
balik dari Muar..sampai dekat simpang nak masuk jalan rumah aku tu..
Mr PPP suruh aku bawak kereta..

oleh kerana lesen P aku dah lama tak pakai...sangat-sangat takut nak bawak kereta semula..
tambah-tambah lagi malam sebab aku ni rabun..so,buat-buat nampak jelah jalan tu..haha

sampai depan rumah..masih takut nak parking depan rumah 
pasal nak masuk parking kena naik bukit dulu...
dek kerana kekakuan aku bawak kereta..kereta tu diparking betul-betul depan pintu rumah..haha..

memang eksen sangat la..konon-konon nak buka pintu kereta 
terus buka pintu rumah..padahal tak reti..wakaka~

p/s: agaknya macam mana aku boleh lulus lesen memandu dulu ya???haha





Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Keywords Nuffnang



Assalamualaikum wbt..
{。^◕‿◕^。}

hari ni aku nak berkongsi tentang keywords nuffnang beberapa hari yang lepas..


spa8- banyak info tentang temuduga spa8 dekat blog ni..antaranya

soalan lazim temuduga jururawat kat sini

tips temuduga pelatih jururawat tak ada...yang ada panduan menghadiri temuduga

sifir petak dalam entri ini

cara bersihkan tangan dengan betul disini

doodle for wedding ni contest yang aku lancarkan baru-baru ini..
dah ada pemenang pun...kat sini

permohonan PDRM sama seperti kat atas..

koleksi doodle ada.kat sini

semakan separa perubatan...yang ini yang bakal bekerja..sini

cara nak jadi jururawat spa dalam tajuk cara memasuki bidang kejururawatan

cara nak cari follower dalam tips cara berkesan tingkatkan follower

cara penghargaan reflektif tengok contoh disini

gambar karektor usop sontorian dalam segmen yang aku join tak lama dulu

gastroenteritis di perak...petikan berita disini

idola?? sini la...segmen juga ni






Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Tuesday, April 17, 2012

Hantar Gambar dan Menang



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}



Kotex End Your Compromises Photo Contest memberi anda 
kebebasan menunjukkan anda 'Sebelum' dan 'Selepas' 
Your compromising situation could just win you a full makeover 
worth USD 1,000 andexclusive Kotex merchandises!
hantar gambar dan menang..


Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Cara memasuki bidang kejururawatan



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

nak menyertai bidang kejururawatan?? jom tengok cara isi borang di sini
dah dapat pergi temuduga..jom baca tips menghadiri temuduga
tak tahu soalan apa yang biasa ditanya..baca soalan lazim temuduga jururawat
jangan lupa klik sini juga

apabila dah lulus temuduga..surat akan dihantar kepada korang..yang mana akan beritahu dimana tempat korang akan menimba ilmu..
korang akan diminta untuk melakukan medical checkup yang mana menandakan korang sihat walafiat..hehe

semasa temuduga..anda akan diberikan soalan untuk dijawab..berkenaan kerjaya yang korang minat..
so,buatlah pilihan yang betul agar korang tak menyesal nanti..

Permohoanan menjadi jururawat juga turut boleh dibuat melalui program Diploma Kejururawatan di USM secara sepenuh masa di Pusat Pengajian Sains Kesihatan, Kampus Kesihatan, Kubang Kerian, Kelantan. Untuk memasuki program ini, permohonan boleh dilakukan secara online melalui pautan permohonan diploma kejururawatan.

p/s: good luck!

Now The People can afford a piece of German engineered excellence.




Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Adat bercinta tanpa akal



Assalamualaikum wbt.. 

nothing to say...wah..terspeaking plak..hehe
erm..cuma nak bagi nasihat kepada yang sedang bercinta...
ingat ya..bercinta guna akal juga..
kalau tak guna akal..cinta entah kemana...engkau menangis sesorang tepi longkang..

p/s: pendek betul update!!







Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

SEGMEN: BLOG PILIHAN ZAMANI 84



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}


nampak tak mamat hensem kat gambar di atas??
hehe..mamat ni la yang selalu join segmen yang blogger lain buat..
hantu segmen nih..
tapi,hari ni ternampak pula segmen yang dianjurkan oleh dia..
so,memang berminat nak joinkan diri 
sebab...akan dipilih 5 blog sebagai BLOG PILIHAN dan 
promosikannya secara esklusif selama seminggu bagi setiap 
sebuah blog di dalam satu entri serta dimasukkan dalam bloglist...
kira pakej ni ha..hehe

siapa nak join klik je banner ya..





Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Monday, April 16, 2012

Kerjaya



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}


nurse!!!




Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Wajah baru GBS



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

mereka tak kacak...mereka tak cantik..mereka tak glamour tapi mereka 99% sengal 1% gila..
siapakah mereka?? merekalah GBS (Geng Blogger Sengal)

sesiapa yang masuk tu memang sengal lah..dari hujung rambut hingga hujung kaki..
sesiapa yang cepat terasa memang patut blah cepat-cepat dari sana..

kadang-kadang kami gembira,ketawa dan gelak sampai terguling-guling..
kadang-kadang kami juga menangis bersama-sama...bila ni eh??haha


sejak dari mula masuk ke GBS ni..setiap kali buka facebook,disanalah aku lepak..
mungkin selepas disepak keluar satu hari nanti barulah aku merangkak keluar dari group tu..
tak pun selepas facebook dah berbayar..

walau dikeji,dimaki..aku akan tetap teguh disitu..walaupun aku juga ada group sendiri...
ah,lantak dah group itu..hehe

p/s: korang memang sengal




Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Sunday, April 15, 2012

Hikayat 1001 malam



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

penat..penat...penat!!!
balik penat.pergi kerja pun penat..
arghhhh..apa yang aku meraban ni..hehe

dah 4 hari kerja petang..ada lagi dua hari..memang penat sangat kerja tak henti-henti..boleh jadi pekerja contoh aku ni..walau sepatah haram aku tak faham lagi budaya kerja kat sini.setakat membantu aku boleh la..

dah.sudah...kalau cerita hal kerja tak sudah la..memang tak habis..
akan jadi hikayat 1001 malam dah..

sebenarnya hari ini nak cerita pasal buku hikayat 1001 malam ni..masa aku sekolah rendah dulu..
aku ni pengawas perpustakaan.jadi,buku-buku semua aku pegang..aku jaga.
time rehat je memang aku tak makan,aku pergi library..pergi cari buku hikayat 1001 malam ni..

kadang-kadang..bukan dua je aku pinjam..maklumlah pengawas..tak ada limit nak pinjam..hehe
kadang-kadang aku duk je celah-celah rak tu duk khayal sesorang baca buku tu..

buku tu lebih pada imaginasi..so,aku cuba je memahami cerita-cerita dalam buku tu..

.teringin sangat nak baca.tapi tak jumpa pun kat mana-mana..

ada tak yang nak bagi kat aku?haha

p/s: nak baca buku tapi malas beli..aci dop???

klik nuffnang kalau suka cerita ni

Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Pemenang Contest Anniversary



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

hai..mesti ada yang ternanti-nanti kan untuk diumumkan pemenang contest..
first sekali aku amat memohon maaf kepada para peserta jika korang ternanti-nanti..al-maklumlah aku sibuk bekerja..

ni ha nak umum dah..2 pemenang aje tau..
hadiah???
first sekali ingat nak share hadiah dengan kawan-kawan..tapi..rasanya tak boleh kot..hehe..
buat suspen sikit..aku suka bab gini..biar la suspen sikit kan?

baik...pemenangnya ialah

pemenang tempat ke dua



doodle merah itu jambu dengan undian sebanyak 134


pemenang tempat pertama


doodle cc dengan undian sebanyak 217

TAHNIAH kepada pemenang..
nanti PM kan nama,alamat dan juga no fon dekat facebook tau..
kalau takde..dianggap tak nak hadiah..hehe
dan penghantaran hadiah mungkin lewat sedikit disebabkan faktor kerja tak menentu..

harap bersabar tau..
tahniah juga kepada peserta-peserta lain..yang kurang bernasib baik...usaha lagi lain kali..

p/s: doodle-doodle korang terbaiiiikkkk...




Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Saturday, April 14, 2012

BEN ASHAARI TANYA 5 BLOG BEST PILIHAN SAYA



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}


segmen Abg Ben..
5 blog best:

1.Fizgraphic ~ tempat belajar lukis doodle
2. Feroz  ~ tempat lepak
3. kak mia ~ banyak info,cerita
4. Nadiah ~ tempat lepak juga
5.Hana Ahmad ~ monolog...monolog

nak join tekan je header blog Abg Ben



Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

kalau nak bercakap biar beradab



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

kadang-kadang kita pernah lihat..pernah bercakap dengan orang-orang yang kurang beradab bila bercakap dengan kita..

apa nak buat ya? ke nak kena lempang berkali-kali dulu baru dia nak sedar?hehe

aku paling tak suka kalau ada orang yang bercakap sambil kunyah gula-gula getah..nampak comel sangat ke buat cenggitu? apa kata kalau dia cakap dengan orang tua-tua atau bercakap masa meeting sambil kunyah gula-gula getah ni? 

p/s: siapa makan lada,dia yang rasa pedas

kalau suka entri ni sila klik iklan nuffnang>>


Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Friday, April 13, 2012

Rutin itu kadangkala memenatkan



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

Rutin...bermakna apa yang kita buat hari-hari..
dan memang kadangkala..bila dah buat hari-hari..mula la ada rasa malas,bosan dan apa-apa yang lain..
dan akan berlaku secara tiba-tiba rutin itu akan mula mengalami sedikit demi sedikit perubahan.
Hari demi hari semakin berubah hingga pada satu tahap..
ia tak dapat dikawal kerana rutin korang yang mengawal korang..

apa nak buat apabila dah jadi macam tu??
perlukan lari dari segala rutin itu?? dan kemudian merangkak untuk dapatkan ia semula selepas beberapa ketika?
dah namanya rutin..wajib buat setiap hari..tidak boleh tidak..

apa yang korang boleh buat,jadikan segala rutin itu sesuatu yang menyeronokkan..ia  adalah satu-satunya cara  untuk rutin yang membosankan..
atau boleh bercuti sementara untuk menenangkan fikiran..dan jangan lupa untuk menyambungnya semula bila dah tenang.

tetapi bagi seorang pesakit..mereka tidak ada pilihan...tidak boleh meninggalkan rutin contohnya makan ubat setiap hari..wajib!! tidak ada cuti untuk itu sehingga mereka sembuh.

p/s: rutin kadangkala sahaja menyeronokkan

baik hati??klik sini>>>

One week, one brand new mane. Are you up for it?







Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Thursday, April 12, 2012

Relationship dengan awek baru



Assalamualaikum wbt.. 

haih.lelaki zaman sekarang...dah kahwin pun ngaku bujang..siap buat relationship dengan awek baru dan remove aku dari senarai friend facebook...
sedar-sedar lah ya..kamu tu dah ada anak dua..bini pun cantik,berbakat...
apa lagi yang kamu nak? dalam hidup ni kalau kita tak reti nak menghargai apa yang kita ada,tak mustahil ia hilang dalam sekelip mata.

dulu kamu buat kat aku..sekarang aku tak nak orang lain terima nasib yang sama..
kamu buat perempuan di sekeliling kamu macam satu persinggahan..ingat elok sangat la tu..
nanti bila kamu dah sedar yang kamu juga kehilangan sesuatu yang amat bernilai...iaitu
PERIKEMANUSIAAN!!

p/s: update blog dalam kemarahan..apa pun tak boleh!!




Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Haih!! apa nak kata



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

suasana di sebuah Klinik Kesihatan di negeri Johor..
seorang pesakit masuk apabila nombor gilirannya dipanggil..

Penolong Pegawai Perubatan : selamat pagi Encik..sakit apa ya?
Pesakit : saya ni sejuk,menggeletar

Penolong pegawai Perubatan tu menung kejap..aish,sejuk macam mana tu...


Penolong Pegawai Perubatan : oo..bila je Encik sejuk dan menggeletar tu
Pesakit : waktu pagi

aiyark!! rasa nak gelak..


Penolong Pegawai Perubatan :  Encik mandi tak? ada demam?
Pesakit : mandi..lepas mandi la sejuk tu..tak demam.

ermmm...


Penolong Pegawai Perubatan : okey..saya bagi panadol,kalau demam Encik makan.
Pesakit : mc ada tak??

hampeh betul!!! datang klinik sakit tah apa-apa...rupa-rupanya nak mintak Mc..

p/s: prihatin lah kepada yang lebih memerlukan rawatan


klik nuffnang dan churp-churp kalau suka cerita ni>>



Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Wednesday, April 11, 2012

Bentuk-bentuk Border



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

boleh guna untuk sidebar dan lain-lain

-moz-border-radius-bottomright: 50px;
border-bottom-right-radius: 50px;



-moz-border-radius-bottomright: 50px 25px;
border-bottom-right-radius: 50px 25px;


-moz-border-radius-bottomright: 25px 50px;
border-bottom-right-radius: 25px 50px;



-moz-border-radius: 1em 4em 1em 4em;
border-radius: 1em 4em 1em 4em;


-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;

-moz-border-radius: 35px;
border-radius: 35px;




Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

Background di sidebar



Assalamualaikum wbt.. 
{。^◕‿◕^。}

ada orang tanya macam mana nak buat kotak di sidebar cantik macam blog ni..hek hek..perasan jap..
oke,ikut cara ni ya..actually,aku pun tak reti sangat..just try and error..tak menjadi,sorry la ya..hehe

cara 1

Dashboard> design >Edit HTML

download full template in case kejadian tak dapat diduga..

tick expand widget template
cari kod ini guna Ctrl F

h2 {

kalau dah jumpa copy dan pastekan kod dibawah kebawah kod yang dicari tadi


background-color:#AEB404;
text-align: center;
code border
}
kod yang warna merah boleh ubah warna..lihat kod disini
yang warna biru boleh tukar bentuk border..kalau tak nak letak pun tak apa..
delete kod code border tu.

preview,kalau tak ada error boleh save

cara 2


Dashboard> design >Edit HTML

download full template in case kejadian tak dapat diduga..

tick expand widget template
cari kod ini guna Ctrl F

.sidebar h2 {

copy kod dibawah dan pastekan kod kebawah kod yang dicari tadi


padding:3px;
margin:1.5em 0 .75em; font-size: 14px;
background: #F67A9A;
border-top: 3px solid #06A7D3;
border-bottom: 3px solid #06A7D3;
border-left: 3px solid #06A7D3;
border-right: 3px solid #06A7D3;

-moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px; border-radius: 25px 10px / 10px 25px;

text-align:center;
}                                      

yang warna merah adalah warna background.boleh tukar ikut kod warna..
yang warna biru adalah kod bentuk border

preview dan save kalau tak ada error

p/s: selamat mencuba


code border tengok sini


Terima Kasih..sila komen,klik nuffnang dan churp2 jika suka entry ini

 
Allright reserved by ARRA AHMAD copyright@2012 Designed by DIARISIFROGGIE